Dějiny a současnost

Rychlé odkazy

téma: Lidé a jejich zvířata

Aktuální číslo

méně výstav, více umění...

méně výstav, více umění...

  • Mýtus Leni Riefenstahlové

Tvorbu kontroverzní filmové režisérky Leni Riefenstahlové (1902—2003) představují více jak dvě stovky fotografií, plakátů, dopisů a filmového materiálu v pražské Leica Gallery. Výstava potrvá do 6. 2. 2005 (www.leicagallery.cz).

  • Emil Králíček Zapomenutý mistr secese a kubismu

Dílo architekta Emila Králíčka (1877—1930), autora kubistického domu Diamant ve Spálené ulici v Praze, představuje výstava v Galerii Jaroslava Fragnera do 13. 2. 2005 (www.gjf.cz).

  • Syrové umění

Sbírka Evy a Jana Švankmajerových v klatovské Galerii U Bílého jednorožce představuje ojedinělou přehlídku děl lidí osamocených a duševně nemocných včetně kolekce prací spiritistů a afrického lidového umění. Výstava potrvá do 20. 2. 2005 (www.gkk.cz).

  • Kupka Kupků Výstava z díla Františka Kupky

Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích vystavuje řadu děl Františka Kupky, která dosud v Čechách nebyla zveřejněna. Výstava potrvá do 6. 3. 2005 (www.galerie-ltm.cz).

  • Zázračné dítě Erich Wolfgang Korngold

Vynikajícího hudebního skladatele, moravského Němce narozeného v Brně, který se jako autor filmové hudby prosadil v Hollywoodu, představuje výstava v brněnském Moravském zemském muzeu do 15. 3. 2005 (www.mzm.cz).

  • Lesnicko-myslivecké muzeum v Harrachově

Správa Krkonošského národního parku otevřela stálou expozici věnovanou myslivecké tradici na Harrachovsku. Vedle několika desítek vycpaných lesních zvířat, ukázek výroby šindele a plavení dřeva nechybí ani posed s myslivcem. Muzeum je otevřeno denně od 9 do 17.30 hodin (www.krnap.cz).

Kontakt

Dějiny a současnost

Náprstkova 272/10
110 00 Praha 1

Kontakty

E-mail
das@nln.cz

Návštěva redakce

po dohodě
das@nln.cz