Dějiny a současnost

Rychlé odkazy

téma: Němci proti Hitlerovi

Aktuální číslo

Vyhlášení 6. ročníku soutěže o Cenu Josefa Pekaře

Vyhlášení 6. ročníku soutěže o Cenu Josefa Pekaře

Petr VOREL — Karol BÍLEK

Výbor Sdružení historiků České republiky (Historického klubu 1872) a výbor Pekařovy společnosti Českého ráje vyhlašují šestý ročník soutěže o Cenu Josefa Pekaře, v níž chtějí každoročně oceňovat nejlepší monografii z českých dějin v chronologickém záběru od středověku do současnosti.

Do soutěže mohou přihlašovat své monografie (vydané v knižní podobě nebo ve sborníku, přičemž minimální rozsah tištěné monografie činí 100 stran tisku) historičky a historici, kteří v době uzávěrky přihlášek nepřesáhli věk 35 let. Pravidla soutěže jsou podrobněji uvedena ve Statutu Ceny Josefa Pekaře ze dne 17. ledna 2002.

Autorka či autor vítězné monografie bude oceněn( a) peněžní částkou 10 000 Kč, diplomem a zveřejněním výsledku ve Zpravodaji Historického klubu (Časopisu Sdružení historiků České republiky), případně i v dalších sdělovacích prostředcích. Výsledek 6. ročníku soutěže o Cenu Josefa Pekaře bude vyhlášen na valném shromáždění SH ČR v Praze v závěru roku 2007.

Uzávěrka 6. ročníku soutěže o Cenu Josefa Pekaře je 31. května 2007. Do ní je možno přihlásit monografie vydané v letech 2005 a 2006. Práce je třeba osobně předat nebo zaslat poštou na adresu: Historický ústav AV ČR (Prosecká 76, 190 00 Praha 9) spolu s průvodním — vlastnoručně podepsaným — dopisem, v němž budou uvedeny: název monografie, místo a rok vydání, desetiřádková charakteristika monografie, datum narození autorky či autora a kontaktní adresa. Na obálku je třeba uvést poznámku: Soutěž o Cenu Josefa Pekaře.

Kontakt

Dějiny a současnost

Náprstkova 272/10
110 00 Praha 1

Kontakty

E-mail
das@nln.cz

Návštěva redakce

po dohodě
das@nln.cz