Dějiny a současnost

Rychlé odkazy

téma: Češi na palubě

Aktuální číslo

Psalo se v DaS před 40 lety

Psalo se v DaS před 40 lety

Tajemství elegance?

Pro chladnější dny volíme látku buď z umělého vlákna, nebo z vlny, v tlumenějších barevných odstínech, ale větších vzorů. Výrazná elegantní je v letošním roce základní barva stříbřitě šedá.

Pro společenské události a exkluzivnější oblečení vybíráme látku potištěnou ručním modelovým tiskem, kterého se užívá pouze na čistém hedvábí a 100 % vlně. Charakteristickou vlastností této techniky — ručního tisku modelového — je určitá nepřesnost ve střídě vzorů, způsobená nasazováním šablony. Malé odchylku prozrazují ruční práci!

Pro zajímavé a módní oblečení užijeme látky s tiskem fi lmovým. Kontura vzoru fi lmtisku je neostrá a překrytá dalšími barvami, takže tvoří nové odstíny, čímž zvyšuje poutavost.

Pro jednoduché dámské letní šaty budou nejvýhodnější tkaniny bavlněné a lněné (len je v letošním roce světovou módou), potištěné strojním válcovým tiskem rolo. Charakteristickou vlastností tohoto tisku je hlavně ostrá kontura vzoru. Dívkám doporučujeme výběr rozmanitých geometrických vzorů a ženám silnější postavy nabízí náš obchod textilem vhodné pestrobarevné variace drobných vzorů. Jistě se vám zalíbí druhy Sidara, Sidonie, Elektra, Haikord, Dorádo, Gracie, Glorima, Vatico, Mabel, Sylva z česané bavlněné příze. Nejlevnějšími bavlněnými šatovkami jsou Daisy a Ditta.

Dějiny a současnost č. 3/1967, s. 50

Kontakt

Dějiny a současnost

Náprstkova 272/10
110 00 Praha 1

Kontakty

E-mail
das@nln.cz

Návštěva redakce

po dohodě
das@nln.cz