Dějiny a současnost

Rychlé odkazy

téma: Bloudění Středomořím

Aktuální číslo

méně výstav, více umění...

méně výstav, více umění...

  • Generál nebe František Peřina a osobnosti zahraničního odboje z Hustopečska

V Městském muzeu a galerii v Hustopečích je možné ještě do konce srpna 2005 navštívit výstavu věnovanou osobnostem z regionu, které se zapojily do bojů za 2. světové války na zahraničních frontách. (www.hustopece-city.cz).

  • Zmizelé Sudety

Do 1. 9. 2005 je možné navštívít v Krajském muzeu Cheb putovní výstavu Zmizelé Sudety, která se prostřednictvím dvojic fotografií zachycujících stejné místo před odsunem Němců a v současnosti snaží zpřítomnit příběh krajiny a lidí. (www.muzeumcheb.cz).

  • Strašáci (The Scarecrows)

V pražské galerii Louvre na Národní třídě je do 3. září k vidění soubor fotografií Rudolfa Šmída, který se dlouhodobě pokouší zachytit mizející strašáky z českých polí. Ojedinělé svědectví je také dokladem změn na českém venkově a ve společnosti vůbec (www.galerielouvre.cz).

  • Mistr Jan Hus

V Tereziánském křídle Starého královského paláce na Pražském hradě se až do 25. 9. 2005 koná výstava k 590. výročí upálení Jana Husa v roce 1415 (www.hrad.cz).

  • Expresionismus v estonském umění 1900—1930

Rozsáhlá výstava v českokrumlovském Egon Schiele Art Centru představuje ve světové premiéře více než dvě stovky výtvarných děl umělců estonského expresionismu. Výstava potrvá do 5. 11. 2005 (www.schieleartcentrum.cz).

  • Pamatují Napoleona

Muzeum města Brna připravilo na hradě Špilberk výstavu k letošnímu 200. výročí bitvy u Slavkova. Prostřednictvím exponátů a dobových dokumentů přibližuje život a atmosféru v tehdejším Brně, které se tak projednou ocitlo v centru světového dění. Výstava potrvá až do konce roku 2005 (www.spilberk.cz).

Kontakt

Dějiny a současnost

Náprstkova 272/10
110 00 Praha 1

Kontakty

E-mail
das@nln.cz

Návštěva redakce

po dohodě
das@nln.cz