Blížící se 9. květen – Den Evropy – je příležitostí představit projekt evropského formátu Chuť Evropy (A Taste of Europe). Výstava se koná v Národním zemědělském muzeu v Praze na Letné, v organizaci se zajímavou historií. Dobré jídlo a pití patří neodmyslitelně ke každé pořádné oslavě – to byla jistě úvodní myšlenka organizátorů projektu, který vznikl při příležitosti oslav padesátého výročí podpisu Římských smluv, na kterých stojí evropská spolupráce. Tehdy, před čtyřmi lety, proběhl kulinářský festival s tímto názvem ve světě a představil stovky evropských specialit. Úspěch akce pak podpořil plány participujících zemí a organizací na další variace projektu. Více než dva roky připravovaly týmy jednotlivých muzeí, zaměřených na výživu a potraviny, z devíti evropských zemí výstavu, kterou právě nabízí NZM. Jejím tématem jsou typické evropské potraviny. Návštěvníci se mohou seznámit s jejich výrobou, způsoby konzumace, hospodářskými souvislostmi, ale i se zvyky s potravinou spojenými, s regionálními odlišnostmi, příslovími a dalšími zajímavostmi.
...
A Taste of Europe, Národní zemědělské muzeum Praha, 26. 1.–31. 7. 2011