Dějiny a současnost

Rychlé odkazy

téma: Koho volit?

Aktuální číslo

méně výstav, více umění...

méně výstav, více umění...

  • Fotostrojka

Fotografie z let 1917—1941 čtrnácti nejvýznamnějších meziválečných fotografů SSSR jsou do 3. 5. k vidění na pražské Staroměstské radnici (www.citygalleryprague.cz).

  • Fenomén Ještěd

Do 7. 5. hostí Galerie Jaroslava Fragnera výstavu o české stavbě století vyšlé z architektonického studia Karla Hubáčka. Rotační hyperbolid, který už neodlučně patří k libereckým reáliím, tak stále sklízí své zasloužené ovace (gjf.cz; fenomenjested.cz).

  • Námořní deník hraběte Dubského

V Moravské galerii v Brně probíhá až do 21. 5. druhá část výstavy, která poprvé od roku 1876 představuje veřejnosti výjimečný soubor fotografi í ze 70. let 19. století z cest Erwina Dubského do Japonska a Číny (www.moravska-galerie.cz) a zámek Lysice (www.zameklysice.cz).

  • Pražské ghetto v obrazech

V rámci letošního Roku židovské kultury začíná 16. 5. další výstava představující dvě stovky cenných obrazových dokumentů z 18.—20. století, které zpřítomňují stěžejní památky pražského Židovského Města. Výstava proběhne v Muzeu hlavního města Prahy (www.muzeumprahy.cz) a (jewishmuseum.cz).

  • Budějovické nálady

Výstava historických fotografií Českých Budějovic z let 1870—1938 probíhá do 2. 7. v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích (www.muzeumcb.cz).

  • Šumavské sklo 17. až 20. století

Do sbírky sušického muzea se v loňském roce podařilo získat unikátní dar — sbírku skla od soukromého švýcarského sběratele Bruno Schreibera. Obsahem jeho sbírky je převážně šumavské sklo ze 17. až 20. století. Muzeum Šumavy Sušice (www.muzeum.sumava.net).

Kontakt

Dějiny a současnost

Náprstkova 272/10
110 00 Praha 1

Kontakty

E-mail
das@nln.cz

Návštěva redakce

po dohodě
das@nln.cz