Dějiny a současnost

Rychlé odkazy

téma: Triumf Karla IV.

Aktuální číslo

Třetí rozměr Dějin a současnosti — Pojďte na výstavu!

Třetí rozměr Dějin a současnosti — Pojďte na výstavu!

S prvním číslem letošního ročníku obdrží každý předplatitel Dějin a současnosti průkazku, na jejímž základě se v mnoha koutech České republiky otevřou dveře muzeí, galerií, skanzenů a dalších míst, kde je něco zajímavého k vidění. Partnerské instituce návštěvníkům při předložení průkazu předplatitele DaS poskytnou buď zlevněné, nebo volné vstupné.

Seznam těchto míst otiskujeme dnes poprvé. Průběžně ho budeme doplňovat a aktualizovat tak, jak se bude měnit a rozrůstat. Podrobnější informace naleznete na internetové stránce www.dejiny.nln.cz/vystavy, kde jsou uvedeny další údaje o jednotlivých muzeích a galeriích, jejich adresy, otevírací doba a další užitečné údaje.

Doufáme, že naše předplatitele tato nabídka potěší a že najdou příležitost, jak jí využít. Tímto projektem jim totiž chceme poděkovat: bez jejich zájmu by žádný časopis nebyl, bez rostoucího počtu předplatitelů v minulých letech bychom o přechodu na měsíčník nemohli vůbec uvažovat. Každé předplatné pro nás znamená citelnou posilu a podporu.

Na stránkách Dějin a současnosti se o historii tradičně píše mnohé: fakta, teorie, sumarizující náhledy, hodnocení nových knih a výstav, komentáře k novým myšlenkám. Ale stále to jsou jen písmenka a z nich složená slova a slova, k nim nanejvýš nějaké obrázky... Projekt Pojďte na výstavu má dát Dějinám a současnosti třetí rozměr. Nabízí tipy na výlety, svádí k návštěvám, k setkávání se sugestivní vůní starých chaloupek, kamenných chodeb zámků či tlejícího dřeva právě objeveného vývěsního štítu prastaré krčmy.

Děkujeme všem, kteří se na projektu "Pojďte na výstavu" od samého počátku podílejí a zveme k účasti další kulturní instituce v celé republice.

Iveta Coufalová, (e-mail: coufalova@nln.cz)

Kontakt

Dějiny a současnost

Náprstkova 272/10
110 00 Praha 1

Kontakty

E-mail
das@nln.cz

Návštěva redakce

po dohodě
das@nln.cz