Dějiny a současnost

Rychlé odkazy

téma: Kulisy dětství

Aktuální číslo

aktuality, zprávy, glosy

aktuality, zprávy, glosy

  • Týdeník Respekt ve spolupráci s festivalem Jeden svět připravil pro studenty středních škol literární soutěž na téma: Za oponou zapomnění — Komunistické Československo. Studentské práce — eseje, úvahy či rozhovory — se odevzdávají do 10. února 2006. Vítězové obdrží fi nanční odměnu. Dále je možné zúčastnit se týmového projektu s podobným tématem, v němž studenti vytvoří panely pro putovní výstavu. Měli by vyhledat bývalé studenty školy, kteří se stali terčem nespravedlnosti, a přiblížit jejich osudy. (lic)

  • Na slovenských školách se rozběhl sympatický projekt dokumentace soch a pomníků. Každá škola mapuje své okolí, výsledky jsou průběžně zveřejňovány na internetu, kde se tak rodí celostátní databáze nazvaná Po stopách pomníkov. Viz www.infovek.sk/predmety/dejepis/projekty/ pomniky/index.php (toz)

  • DaS na nové adrese. S koncem roku 2005 se redakce časopisu přestěhovala do ulice Jana Masaryka č. 56 v Praze 2. Svou adresu změnilo také knihkupectví společenskovědní literatury, v němž si někteří předplatitelé čísla DaS vyzvedávali a kde uplatňovali nárok na slevu knih z NLN. Od ledna bude tyto služby plnit Vinohradské knihkupectví (Jana Masaryka 58). (red)

Kontakt

Dějiny a současnost

Náprstkova 272/10
110 00 Praha 1

Kontakty

E-mail
das@nln.cz

Návštěva redakce

po dohodě
das@nln.cz